Patagonia-liiga II

Siirry alas

Patagonia-liiga II

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty Pe 23 Syys 2016, 19:22

Patagonia-liiga

On aika käynnistää uutta kautta, ja tällä kertaa hiukan paranneltuna(?), mm. sääntöjä on hiukan ruksittu ja aikataulutusta paranneltu.

Eli jalkapalloaiheinen kilpailu on kyseessä, ideana yksinkertaisesti tehdä enemmän maaleja kuin muut ja saada eniten pisteitä. Edellinen kausi päättyi Sienilapsen Shroomtroopers FC:n voittoon (sarjataulukko), mutta pystyykö hallitseva mestari puolustamaan voittoaan? Kaikki edelliselle kaudelle osallistuneet osallistuvat automaattisesti tälle kaudelle, ja joka kerran kun kilpailija käy osallistumassa kauteen, hän varmistaa osallistumisensa seuraavalle kahdelle myös. Toivottavasti mukaan saadaan myös uusia kilpailijoita, jotta kisasta saataisiin mielenkiintoisempaa.


Ensin perusasiat, eli ilmoittautuminen
-Joukkueen nimi
-Stadionin nimi
-Kokoonpano (yhteensä 23 pelaajaa):
Maalivahdit (3 kappaletta)
Puolustajat (6-8 kappaletta)
Keskikenttäpelaajat (6-8 kappaletta)
Hyökkääjät (4-6 kappaletta)
(tummenna avauskokoonpanon pelaajat, alleviivaa vaihtopelaajat (yksi joka roolista))
-Taktiikka (tietoa linkissä)
-Numerot (lisää alempana)


Systeemi
Kaudella jokainen joukkue pelaa kaksi kertaa jokaista muuta joukkuetta vastaan, kerran kotona ja kerran vieraissa. Ottelun voittaja tienaa itselleen kolme (3) pistettä, häviäjä saa nolla (0) pistettä, ja tasapelin sattuessa molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen. Kun jokainen joukkue on pelannut kaikki ottelunsa, eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa. Kauden loputtua tasatilanteen ratkaistaan seuraavasti:
1. Keskinäisten otteluiden pisteet (enemmän pisteitä saanut joukkue saa paremman sijan)
2. Keskinäisten otteluiden maaliero (paremman maalieron omaava joukkue saa paremman sijan)
3. Enemmän kotiottelussa maaleja tehnyt
4. Mikäli kaikki yllä olevat tasan, pelataan uusintaottelu


Liigacup
Kauden lomassa kisataan liigacupia, joka on turnausmuotoinen kilpailu kaikille mukana oleville joukkueille. Liigacupissa kaikki muut kierrokset finaalia lukuunottamatta ovat kaksiosaisia, eli otteluparin molemmat joukkueet toimivat kerran kotijoukkueina ja kerran vierasjoukkueina. Paremman yhteismaalituloksen saanut joukkue jatkaa seuraavalle kierrokselle, häviäjä putoaa turnauksesta. Cupin menestys ei vaikuta sarjaan.


Numerot
Jokainen kilpailija arvaa kaudelle kymmenen (10) numeroa. Numeroita arvataan hiukan eri tavalla kuin normaalisti pistepotissa. Jokaisella kilpailijalla on käytössää taktiikka, ja sen mukaan he arvaavat numeronsa. Mikäli taktiikkasi on 4-4-2, arvaat silloin seuraavanlaiset numerot:
-4 numeroa väliltä 1-50
-4 numeroa väliltä 51-80
-2 numeroa väliltä 81-100
Numeroiden määrä kyseisiltä väleiltä muuttuu sen mukaan, mitä taktiikkaa käytät (muita mahdollisia ovat 4-3-3, 3-5-2 ja niin edelleen).


Pelikiellot, loukkaantumiset, rangaistukset
Kauden aikana joukkueiden pelaajat voivat saada punaisia kortteja tai loukkaantua. Tällöin kyseisen kohtalon kokenut pelaaja joutuu jättäytymään sivuun kokoonpanosta tietyksi ajaksi, ja kilpailijan tulee hänen tilalleen siirtää uusi pelaaja. Mikäli kilpailija ei tätä tee, hän pelaa seuraavan ottelunsa alimiehityksellä, aina siihen saakka, kunnes kyseinen pelaaja palaa takaisin kokoonpanoon tai kilpailija tekee siirtonsa. Jokainen kokoonpanossa oleva pelaaja edustaa yhtä numeroa. Kun pelaaja on sivussa kokoonpanossa, myös kyseinen numero on sivussa.
Punaisen kortin saanut pelaaja joutuu sivuun yhdestä tai kahdesta ottelusta, riippuen, miten hän punaisen korttinsa sai. Suora punainen tuo kahden ottelun pelikiellon, kaksi keltaista yhden ottelun.
Loukkaantunut pelaaja on sivussa 1-10 ottelua, aika on arvottu.


Aikataulu
Kun viime kaudella oli "kierros per päivä"-systeemi, siirrytään täällä hiukan erilaisempaan meininkiin. Joka viikko käydään kaksi/kolme kierrosta, riippuen joukkueiden määrästä. Tämän pitäisi olla minulle helpompaa, sillä viime kaudella kierroksien tiiviys aiheutti ongelmia.Jokainen viime kaudella mukana ollut joukkue on siis tosiaan automaattisesti mukana nykyisellä ja seuraavalla kaudella, ja olemalla aktiivinen tällä kaudella (eli yksi siirto per kuusi kierrosta/yksi liigacup-kierros) kilpailija varmistaa mukanaolonsa seuraavalle kahdelle kaudelle. Tätä systeemiä käytetään siksi, että vältyttäisiin joukkuemäärien odottamattomalta romahdukselta.
Edellisen kauden viimeisimmät avauskokoonpanot, numerot ja taktiikat ovat automaattisesti käytössä tällä kaudella, mutta niitä saa mielensä mukaan muutella. Pelaajakauppaa saa keskenään harrastaa, mutta siirroista tulee ilmoittaa täällä topicissa.

Eli nyt kaikki mukaan vain, mitä enemmän joukkueita, sen mielenkiintoisempi kausi. Jos jäi jotain epäselvää, kysykää pois.
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Patagonia-liiga II

Viesti kirjoittaja Ton Roza lähetetty Ma 26 Syys 2016, 14:57

Unohtui aloitusviestissä ilmoittaa, mutta seuraava kausi alkaa siis 3.10.
avatar
Ton Roza


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa