Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:18

Kauden järjestysluku
40.
Järjestäjä
Aku Vankkis
Kilpailijoiden lukumäärä
14
Kierrosten lukumäärä
15
Numerosysteemi
20 numeroa väliltä 1-100
Ajankohta
28. elokuuta 2012 - 11. syyskuuta 2012
Voittaja
Slaikka Gustafsson
Muuta kaudesta:

-

Debyytit:

-
Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Ilmoittautuminen

Piti ihan tarkistaa, mikä on 40 roomalaisilla numeroilla : D

Mutta sitähän se tosiaan on: neljäskymmenes Pistepotti-kausi ja sen myötä myös jossain määrin tituleerattu juhlakaudeksi. Mitään maailmaa mullistavaa en ole tätä varten keksinyt, mullistukset säästettäköön sitten seuraavaan juhlakauteen joka tulee olemaan se kaikkein merkittävin, mutta kyllä tästäkin teema löytyy.

Kaudella käytetään taas normaalisysteemiä, eli arvataan 20 numeroa väliltä 1-100. Kuten kauden nimestäkin saattaa päätellä, jotain tarttuvaa on ilmassa ja se tosiaan tarkoittaa sitä.

Tällä kaudella kilpailijat tullaan jakamaan kolmeen eri ryhmään: virukset, bakteerit ja antibiootit. Se, mihin ryhmään kukin kilpailijoista päätyy, arvotaan. Viruksia tulee olemaan kaksi kappaletta ja bakteereita viisi, kaikki loput osallistujat ovat antibiootteja, oli heitä kuinka paljon tahansa - toivon mukaan kuitenkin mahdollisimman paljon, jotta kaudesta tulee jännittävä.

Bakteerien tehtävänä on yrittää tartuttaa antibiootteja ja muuttaa ne itsensä kaltaisiksi. Joka kerta kun joku bakteereista saa 6 oikein tai paremman tuloksen, hän saa hyökätä valitsemansa antibiootin kimppuun. Kyseisen bakteerin on ennen seuraavan kierroksen alkua sanottava sen antibiootin nimi, jonka kimppuun aikoo hyökätä, muuten hyökkäystä ei tapahdu lainkaan. Aktiivisuus on siis hyödyksi tällä kaudella. Ensimmäisestä hyökkäyksestä antibiootti menettää immuniteettinsa. Jos hänen kimppuunsa hyökätään vielä toisen kerran, hän muuttuu bakteeriksi. Lisäksi kukin alkuperäisistä bakteereista saa käyttöönsä yhden hyökkäyksen viidennen kierroksen jälkeen, mikäli ei ole siihen mennessä päässyt kertaakaan hyökkäämään.

Antibiootit yrittävät taistella bakteereja vastaan. Jos antibiootti saa 7 oikein tai paremman tuloksen, kun bakteereita on yhteensä kahdeksan tai vähemmän, hän saa siirtää yhden bakteereista takaisin antibioottien puolelle ja tämä saa automaattisesti immuniteetin, eli turvan yhdeltä hyökkäykseltä. Antibiootin on bakteerin tavoin sanottava kohteen nimi ennen seuraavaa kierrosta, muuten vaihtoa ei tapahdu. Jos bakteerien määrä nousee yli kahdeksaan, riittää siirtämiseen 6 oikein -tulos.

Virukset ovat oikukkaita vihollisia - ne ovat liittoutuneet bakteerien kanssa, mutta loppujen lopuksi kuitenkin taistelevat oman etunsa puolesta. Antibiootit eivät tehoa viruksiin, joten ne eivät voi taistella niitä vastaan lainkaan. Virukset voivat tartuttaa antibiootteja ja tartutettu antibiootti heikentyy huomattavasti, sillä sen tulokset puolittuvat pelin kannalta. Jos siis virus tarttuttaa antibiootin, niin jälkimmäisenä mainitun tulokset puolittuvat pelin kannalta, mutta eivät hänen yksilötulostensa kannalta - jos hän siis saa 7 oikein, jolla normaalisti saisi siirrettyä bakteerin antibiootiksi, on tuloksen pelillinen teho vain 3,5 oikein, eikä siirtoa voida tehdä. Virus voi kuitenkin tartuttaa vain yhtä antibioottia kerralla, joten jos hän haluaa vaihtaa kohdetta, on hänen ensin jätettävä vanha uhrinsa, jolloin tämän tartunta poistuu. Virukseen on kuitenkin olemassa lääke, jolla sen saa poistettua antibiootista - tämän lääkkeen saa kuka tahansa antibiootti, joka saa vähintään 7 oikein tai 6 oikein -tuloksen (riippuen siitä, kummalla tuloksella sillä hetkellä voi bakteerin muuttaa antibiootiksi). Tällöin hän voi valita joko siirtävänsä bakteerin antibiootiksi, tai parantamalla tartutetun kaverinsa. Jos virus joutuu lääkkeen taltuttamaksi, se ei pysty yhteen kierrokseen tartuttamaan ketään. Viruksia on siis pelin aikana vain kaksi kappaletta, eikä heidän määränsä lisäänny tai vähene missään vaiheessa - kerran virus, aina virus.

No, kuinka peli sitten voitetaan? Kuten tiimikisoissa yleensä, on voittaja yksi näistä ryhmistä, jonka jäsenet saavat edun yksilökilpailun voittoon nähden, mutta silti vain yksi voi voittaa, eikä se yksi välttämättä ole voittajaryhmästä. Voittoon nousee tälläkin kertaa se, jolla on kisan loppuessa eniten henkilökohtaisia pisteitä.

Antibiooteilla on tietty pistemäärä, mikä tulee saavuttaa, jotta he voittavat. Yhden antibiooteista tulee siis päästä kyseiseen pistemäärään, joka aluksi on 55 pistettä. Bakteerit voivat kuitenkin hankaloittaa antibioottien urakkaa, sillä jokaisesta uudesta bakteerista pistekatto nousee yhdellä pisteellä. Mikäli kuitenkin joku antibiooteista onnistuu ensimmäisenä saavuttamaan kyseisen pistemäärän, ovat he voittajia.

Toisaalta, jos joku bakteereista saavuttaa pistekaton ennen yhtäkään antibioottia, nousee pistekatto viidellä pisteellä ja tällöin alkaa uusi kamppailu siitä, onko uutta kattoa ensimmäisenä saavuttamassa antibiootti vai tälläkin kertaa bakteeri. Bakteerit voittavat, kun 2/3 alkuperäisistä antibiooteista on muutettu bakteereiksi. Jos siis antibiootteja on alun perin 9, bakteerit voittavat kun antibiootteja on enää 3 jäljellä. Toisaalta viruksen tartuttamaa antibioottia ei lasketa lukuun, joten jos jäljellä on tuossa tilanteessa 4 antibioottia, joista yksi on tartutettu, bakteerit voittavat. Bakteerit voittavat myös, mikäli he saavuttavat pistekaton kolme kertaa ennen antibiootteja.

Viruksien kohdalla pistekatto ei merkitse mitään, he eivät tavoittele sitä. Virukset eivät voi voittaa samalla tavalla kuin antibiootit tai bakteerit, eli heille ei ole tarjolla niin sanottua voittajan palkintoa. He kuitenkin pystyvät kartuttamaan aktiivisesti henkilökohtaisia pisteitään tartuttamalla antibiootteja. Mitä kauemmin virus on kiinni yhdessä antibiootissa, sitä enemmän pisteitä hän siitä saa.

1 päivä: 2 pistettä
2 päivää: 3 pistettä
3 päivää: 5 pistettä
4 päivää: 8 pistettä
5 päivää: 13 pistettä
6 päivää: 20 pistettä
7 päivää: 25 pistettä

Joka kerta kun virus tarttuu antibioottiin, hän saa ainakin 2 pistettä. Jos tartutetun antibiootin kaverit eivät saa vaadittuja tuloksia, tai eivät jostain syystä päätä auttaa tartutettua kaveriaan, virus voi pysyä kohteessaan entistä kauemmin ja tienata entistä enemmän pisteitä itselleen.

Kausi päättyy, kun joko antibiootit tai bakteerit voittavat. Voittajaryhmän jokainen senhetkinen jäsen saa 10 pistettä palkinnoksi. Lisäksi se ryhmän jäsen, joka on tehnyt suurimman työn ryhmänsä hyväksi, saa 5 lisäpistettä. Suurimman työn on bakteereista tehnyt se, joka on tartuttanut eniten antibiootteja ja antibiooteista se, joka on siirtänyt eniten bakteereita antibiooteiksi. Näiden pisteiden jakamisen jälkeen se kilpailija, jolla on eniten kokonaispisteitä, voittaa kauden, oli hän mistä ryhmästä tahansa.

Myönnettäköön, että onnistuin selostamaan melko simppelin teemakauden varsin hankalasti, joten jos on kysyttävää, niin kysykää, tai ehdotuksia/parannuksia, ehdottakaa.

Joka tapauksessa nyt kun ilmoittaudut mukaan juhlakaudelle, laita tuttuun tapaan ilmoittautumisviestiisi ensimmäiset 20 numeroasi väliltä 1-100 ja luonnollisesti numerojärjestyksessä. Nyt tehdään suoraan niin, että mielellään vähintään 14 kilpailijaa tarvittaisiin, jotta hommassa olisi mitään järkeä. Mitä enemmän, sitä parempi. Mikäli riittävästi kilpailijoita on siihen mennessä ilmoittautunut, kausi alkaa tiistaina 28. elokuuta aamulla. Kaikki ehdottomasti mukaan!


Viimeinen muokkaaja, Jonttu-Ankka pvm Su 20 Marras 2016, 19:33, muokattu 1 kertaa

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:19

Noniin, päästäänkin sitten aloittamaan.

Yksi sääntömuutos on tehty: antibiooteille tärkeän lääkkeen hinta vaihtelee jatkossa siten, että joka toinen kierros se maksaa 6 oikein -tuloksen ja joka toinen kierros 7 oikein -tuloksen. Tämä on voimassa niin kauan kun bakteereita on alle kahdeksan. Ensimmäisellä kierroksella lääkkeeseen vaaditaan 6 oikein -tulos.

Ryhmäjako:

Virukset:

xx-roope-kerälijä
camppu00

Bakteerit:

Jonttu-Ankka
jesu02
Tapsa99
The Nobel Duck
Oku Ankka

Antibiootit:

kuutio-purkka
Yuk7on
Rapkissa
Ton Roza
Niko McAnkka
agentti M-musta
Don Rosa1

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 1

Oikeat numerot:

1
2
4
9
13
18
25
26
34
37
38
41
50
53
55
59
61
66
73
81

xx-roope-kerälijä (V): 8 oikein
kuutio-purkka (A): 6 oikein
Ton Roza (A): 6 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
camppu00 (V): 5 oikein
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein
jesu02 (B): 4 oikein
Niko McAnkka (A): 4 oikein
Tapsa99 (B): 4 oikein
Oku Ankka (B): 2 oikein
agentti M-musta (A): 2 oikein
Don Rosa1 (A): 2 oikein
Yuk7on (A): 1 oikein
The Nobel Duck (B): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 1 jälkeen:

1. xx-roope-kerälijä: 8p
2. kuutio-purkka: 6p
=. Ton Roza: 6p
4. Rapkissa: 5p
=. camppu00: 5p
6. Jonttu-Ankka: 4p
=. jesu02: 4p
=. Niko McAnkka: 4p
=. Tapsa99: 4p
10. Oku Ankka: 2p
=. agentti M-musta: 2p
=. Don Rosa1: 2p
13. Yuk7on: 1
=. The Nobel Duck: 1p

Ja näin saatiin sitten neljäskymmenes kausi vauhtiin ja bakteerit, virukset sekä antibiootit liikkeelle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen viruksena häärivä xx-roope-kerälijä johtaa kilpailua saatuaan heti alkuun hienon 8 oikein -tuloksen. Jaetulla kakkossijalla on kaksi antibioottia, kuutio-purkka ja Ton Roza.

Nyt kun peli etenee, selvennyksenä kaikille, mitä kukin voi nyt tehdä:

Virukset: Valitkaa kohde (antibiootti) jonka haluatte tartuttaa. Mitä pidempään onnistutte pysymään kohteessanne, sitä enemmän pisteitä saatte. Molemmat voivat joko hankkia oman kohteen tai tartuttaa yhteistuumin yhden ja saman, jolloin hänen parantamiseensa vaaditaan kaksi lääkettä. Kannattaa kuitenkin varoa antibiootteja ja heidän lääkkeitään.

Bakteerit: Kun joku teistä saa vähintään 6 oikein -tuloksen, hän voi seuraavaan kierrokseen mennessä ilmoittaa, kenen antibiooteista kimppuun haluaa hyökätä. Ensimmäisestä hyökkäyksestä antibiootti menettää immuniteetin, toisesta se muuttuu bakteeriksi.

Antibiootit: Mikäli virukset tartuttavat jonkun teistä ennen huomista kierrosta, voivat 6 oikein -tuloksen saaneet (kuutio-purkka & Ton Roza) halutessaan ostaa lääkkeen ja pelastaa tartutetun, ennen huomista kierrosta siis.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:20

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 2

Viruksien tartuttamat kilpailijat:

Rapkissa (xx-roope-kerälijä)

camppu00 taltutettuna lääkkeen johdosta huomiseen asti

Oikeat numerot:

7
11
16
17
22
26
31
35
36
45
62
67
68
70
71
81
82
93
96
99

agentti M-musta (A): 8 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 6 oikein
Tapsa99 (B): 6 oikein
Jonttu-Ankka (B): 6 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
The Nobel Duck (B): 5 oikein
camppu00 (V): 5 oikein
Yuk7on (A): 5 oikein
kuutio-purkka (A): 4 oikein
Oku Ankka (B): 4 oikein
Don Rosa1 (A): 4 oikein
jesu02 (B) 3 oikein
Niko McAnkka (A): 3 oikein
Ton Roza (A): 3 oikein

Pistetilanne kierroksen 2 jälkeen:

1. xx-roope-kerälijä: 16p
2. kuutio-purkka: 10p
=. Rapkissa: 10p
=. camppu00: 10p
=. Jonttu-Ankka: 10p
=. Tapsa99: 10p
=. agentti M-musta: 10p
8. Ton Roza: 9p
9. jesu02: 7p
=. Niko McAnkka: 7p
11. Oku Ankka: 6p
=. Don Rosa1: 6p
=. Yuk7on: 6p
=. The Nobel Duck: 6p

Melkoisen tasokas kierros tänään ja samalla melkoisen tasainen on pistetilanne. Johdossa on eiliseen tapaan xx-roope-kerälijä, joka jo toisen peräkkäisen erinomaisen tuloksensa ansiosta oli jo muuten johdossa, mutta johtoa suurensi vielä hänen kaksi ylimääräistä pistettään, jotka hän tienasi pysymällä kiinni tartuttamassaan kohteessa yhden päivän. Jaetulla kakkossijalla on sitten peräti kuusi kilpailijaa, nimittäin kuutio-purkka, Rapkissa, camppu00, Jonttu-Ankka, Tapsa99 sekä agentti M-musta ovat kiaikki tasapisteissä.

Mitä tehdä seuraavaksi?

Antibiootti agentti M-musta sai 8 oikein -tuloksen, joka oikeuttaa hänet joko hankkimaan lääkkeen ja pelastamaan sillä Rapkissan, tai muuttamaan yhden bakteereista antibiootiksi. Oli valinta kumpi tahansa, se on tehtävä huomiseen kierrokseen mennessä.

Bakteereista Tapsa99 ja Jonttu-Ankka saavat oikeuden hyökätä valitsemiensa antibioottien kimppuun huomiseen kierrokseen mennessä. Mikäli he hyökkäävät eri antibioottien kimppuun, kumpikin näistä menettää immuniteettinsa, kun taas jos he käyvät molemmat saman kimppuun, tämä muuttuu automaattisesti bakteeriksi.

Viruksista camppu00 on tällä hetkellä lääkkeen taltuttama, joten hän voi tartuttaa uuden kohteen vasta huomenna.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

**

Lisäksi tiedoksi kaikille, että huomisen kierroksen tulokset tulevat poikkeuksellisesti vasta iltapäivällä, eivätkä aamulla niin kuin normaalisti. Aikaraja uusien numeroiden ja muiden asioiden laittamiseen on siis poikkeuksellisesti huominen klo 14.00, sen jälkeen tulleita numeroita ei enää kelpuuteta huomiselle kierrokselle.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:21

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 3

Viruksien tartuttamat antibiootit:

Rapkissa (xx-roope-kerälijä), 2 päivää

Kilpailijoiden roolimuutokset:

agentti M-musta: antibiootti ---> bakteeri (Jonttu-Ankka & Tapsa99)

Oikeat numerot:

1
10
26
30
36
40
41
48
51
55
63
69
70
73
82
83
84
88
91
98

The Nobel Duck (B): 6 oikein
Niko McAnkka (A): 6 oikein
Yuk7on (A): 6 oikein
Oku Ankka (B): 6 oikein
Jonttu-Ankka (B): 5 oikein
Rapkissa (A): 4 oikein
camppu00 (V): 4 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 3 oikein
jesu02 (B): 3 oikein
Don Rosa1 (A): 3 oikein
agentti M-musta (B): 2 oikein
Tapsa99 (B): 2 oikein
kuutio-purkka (A): 2 oikein
Ton Roza (A): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 3 jälkeen:

1. xx-roope-kerälijä: 20p
2. Jonttu-Ankka: 15p
3. Rapkissa: 14p
=. camppu00: 14p
5. Niko McAnkka: 13p
6. kuutio-purkka: 12p
=. Tapsa99: 12p
=. agentti M-musta: 12p
=. Yuk7on: 12p
=. The Nobel Duck: 12p
=. Oku Ankka: 12p
12. Ton Roza: 10p
=. jesu02: 10p
14. Don Rosa1: 9p

Yksi antibiooteista poistuu heidän keskuudestaan ja muuttuu bakteeriksi, kun agentti M-musta joutuu muutoksen kohteeksi. Kilpailun johdossa jatkaa yhä xx-roope-kerälijä, joka sai jälleen bonuspisteen pysyttyään viruksena kiinni kohteessaan jo toisen päivän. Toisena on nyt Jonttu-Ankka ja jaetulla kolmannella sijalla Rapkissa ja camppu00.

Mitä tehdä nyt?

Antibiooteista Niko McAnkka ja Yuk7on voivat pelastaa viruksen valtaan joutuneen Rapkissan, koska tänään lääke on tarjolla 6 oikein -tuloksella. Kumpi tahansa heistä voi siis suorittaa pelastuksen huomiseen kierrokseen mennessä.

Bakteereista The Nobel Duck ja Oku Ankka ovat oikeutettuja käymään antibioottien kimppuun. He voivat joko molemmat hyökätä eri antibiootin kimppuun, tai yhdessä saman, jolloin tämä yksi muuttuu automaattisesti bakteeriksi. Heidän molempien on kuitenkin ilmoitettava hyökkäyksestään topicissa ennen huomista kierrosta, jotta ne toteutuvat.

Viruksista camppu00 voi jälleen valita itselleen uuden kohteen antibioottien joukosta.

**

Huomiselle on luvassa myös pieni kilpailu. Nimittäin, se kolmesta ryhmästä, joka saa huomenna parhaimman pistekeskiarvon, saa palkinnoksi pisteiden tuplauksen jokaiselle jäsenelleen viidennelle kierrokselle. Huom! Tuplaus koskee vain ryhmän niitä jäseniä, jotka kuuluvat ryhmään viidennen kierroksen alkaessa ja tuplaa ainoastaan pisteet, ei tuloksia. 3 oikein -tuloksella saa siis 6 pistettä, mutta tulos ei muutu muotoon 6 oikein.

**

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:22

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 4

Viruksien tartuttamat antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 1 päivä

Kilpailijoiden roolimuutokset:

kuutio-purkka: antibiootti ---> bakteeri (Oku Ankka & The Nobel Duck)

Oikeat numerot:

5
7
18
22
32
33
39
44
45
48
51
54
59
61
63
70
75
81
96
100

agentti M-musta (B): 6 oikein
jesu02 (B): 6 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
Niko McAnkka (A): 4 oikein
Tapsa99 (B): 4 oikein
Ton Roza (A): 4 oikein
camppu00 (V): 4 oikein
Yuk7on (A): 3 oikein
Jonttu-Ankka (B): 3 oikein
Oku Ankka (B): 3 oikein
kuutio-purkka (B): 3 oikein
The Nobel Duck (B): 3 oikein
Don Rosa1 (A): 2 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 1 oikein

Ryhmien välisen pistekeskiarvokilpailun tulokset:

1. Bakteerit: 4,00 oikein
2. Antibiootit: 3,60 oikein
3. Virukset: 2,50 oikein

Tulos: Bakteerit voittavat tuplauksen huomiselle kierrokselle

Pistetilanne kierroksen 4 jälkeen:

1. xx-roope-kerälijä: 21p
2. camppu00: 20p
3. Rapkissa: 19p
4. Jonttu-Ankka: 18p
=. agentti M-musta: 18p
6. Niko McAnkka: 17p
7. Tapsa99: 16p
=. jesu02: 16p
9. kuutio-purkka: 15p
=. Yuk7on: 15p
=. The Nobel Duck: 15p
=. Oku Ankka: 15p
13. Ton Roza: 14p
14. Don Rosa1: 11p

Yhä jaksaa xx-roope-kerälijä sinnitellä kärjessä, vaikka kaksi viimeisintä kierrosta ovatkin hänen osaltaan menneet jo selvästi alkua heikommin. Kaiken lisäksi hänet tainnutettiin lääkkeellä, joten hän voi valita uuden kohteensa vasta huomenna. Toisena on nyt hänen ensimmäiset tartuntapisteensäkin kerännyt virustoverinsa camppu00 ja kolmantena jatkuvien tartuntojen kohteeksi joutuva Rapkissa.

Bakteerit ovat selkeässä etulyöntiasemassa tällä hetkellä. Jo kaksi antibioottia on muutettu bakteereiksi ja tänään on mahdollisuus muuttaa kolmaskin. Muistakaahan kuitenkin, antibiootit, että heti kun tämä kolmas muutos tapahtuu, lääkkeen hinnaksi vakiintuu 6 oikein -tulos ja samalla tuloksella pystytte jatkossa muuttamaan bakteereja takaisin antibiooteiksi. Ja bakteereillekin tiedoksi, että ihan kovin helpolla hekään eivät loppuvaiheessa tule pääsemään...

Bakteereille tosiaan on huomenna tiedossa tuplauskierros ja tämä siis vaikuttaa peliin vain heidän henkilökohtaisten pisteidensä osalta, eli heidän oikeiden numeroidensa määrät eivät tuplaannu. Huom! Mikäli joku antibiooteista tänään muutetaan bakteeriksi, hän on osallisena huomisesta tuplauskierroksesta.

Mitä tehdä nyt?

Bakteereista jesu02 ja agentti M-musta saivat vaadittavan tuloksen ja heille myönnetään oikeus hyökätä haluamansa antibiootin kimppuun huomiseen kierrokseen mennessä.

Viruksista xx-roope-kerälijä voi valita uuden kohteensa vasta huomenna, koska hänet on tainnutettu hetkeksi.

Antibioottien tilanne puolestaan on sen verran heikko, että tällä hetkellä heistä kukaan ei voi tehdä yhtään mitään.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:23

Kun nyt näissä olosuhteissa ollaan, on aika hiukan vaihtaa toimintatapoja, jotta pelistä tulee mielenkiintoisempaa...

Bakteerit siis voittavat, kun jäljellä on tässä tapauksessa kaksi antibioottia. Heitä on tällä hetkellä neljä kappaletta jäljellä. Jotta bakteerien urakka ei kävisi liian helpoksi, jatkossa antibiootin voi muuttaa bakteeriksi vasta kolmella hyökkäyksellä, eli kaikki antibiootit saavat kaksi immuniteettia. Immuniteetit voi tuhota normaalisti 6 oikein -tuloksella, mutta varsinainen bakteeriksi muuttaminen pystyy jatkossa tapahtumaan vain 7 oikein -tuloksella tai sitä paremmalla. Jos siis yksi antibiootti halutaan kerralla muuttaa bakteeriksi, siihen tarvitaan kaksi 6 oikein -tulosta (tai parempaa) ja yksi 7 oikein -tulos (tai parempi). Lisäksi mikäli vain kahdella bakteerilla on riittävät voimavarat hyökkäämiseen (eli täydellinen hyökkäys ei onnistu) he eivät saa hyökätä saman antibiootin kimppuun, vaan kummankin on valittava oma kohteensa.

Antibiootit voivat muuttaa bakteerin takaisin omiensa joukkoon yhdellä 6 oikein -tuloksella. Jotta heidänkään urakka ei kuitenkaan liian helpoksi muuttuisi, voi yhdellä kierroksella tehdä vain yhden muutoksen. Vaikka siis kaksi antibioottia saisi samalla kierroksella 6 oikein -tuloksen tai paremman, vain toinen heistä voi suorittaa muutoksen ja se on se, kumpi ehtii ensin.

Ja pitäähän toki viruksillekin olla jotain. Tästä lähtien lääke ei enää taltuta heitä yhdeksi kierrokseksi, vaan ainoastaan poistaa heidät senhetkisestä kohteestaan. Heti lääkkeen käytön jälkeen virus voi siis tartuttaa uuden kohteen, mutta se ei siis voi olla sama, josta hänet on äskettäin irrotettu. Heidän pisteytystään on myös muutettu mukavammaksi:

1 päivä: 2p
2 päivää: 4p
3 päivää: 7p
4 päivää: 12p
5 päivää: 18p

Listaa laajennetaan tarvittaessa, mutta en usko sen tarpeellisuuteen. Joka tapauksessa pisteitähän ei jaeta siten, että jo toisena päivänä virus saisikin neljä ylimääräistä pistettä ja viidentenä peräti kahdeksantoista, ei. Määrä on se, kuinka monta ylimääräistä pistettä virus on kerännyt, mikäli on päässyt noin pitkälle. Ensimmäisenä päivänä virus siis saa 2 pistettä, toisena päivänä kaksi lisää koska yhteismäärä on neljä ja kolmantena päivänä puolestaan kolme lisää koska 4+3=7.

Koittakaahan näitä mielenkiintoisia muutoksia pureskella. Lisäksi kaikille kerrottakoon, että koska tämä on juhlakausi, kaikki ei ole ihan sitä miltä näyttää. Voitte varautua melko yllättävään käänteeseen jossain vaiheessa kautta...

**

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 5

Viruksien tartuttamat antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 2 päivää

Kilpailijoiden roolimuutokset:

Niko McAnkka: antibiootti ---> bakteeri (jesu02 & agentti M-musta)

Oikeat numerot:

1
10
14
15
16
21
23
32
36
40
43
44
51
59
64
66
72
73
83
94

agentti M-musta (B): 7 oikein (x2 = 14p)
Don Rosa1 (A): 7 oikein
Oku Ankka (B): 6 oikein (x2 = 12p)
kuutio-purkka (B): 5 oikein (x2 = 10p)
Ton Roza (A): 5 oikein
camppu00 (V): 5 oikein
Tapsa99 (B): 4 oikein (x2 = 8p)
jesu02 (B): 4 oikein (x2 = 8p)
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein (x2 = 8p)
Niko McAnkka (B): 3 oikein (x2 = 6p)
Rapkissa (A): 3 oikein
The Nobel Duck (B): 2 oikein (x2 = 4p)
xx-roope-kerälijä (V): 2 oikein
Yuk7on (A): 2 oikein

Pistetilanne kierroksen 5 jälkeen:

1. agentti M-musta: 32p
2. Oku Ankka: 27p
3. camppu00: 26p
=. Jonttu-Ankka: 26p
5. kuutio-purkka: 25p
6. Tapsa99: 24p
=. jesu02: 24p
8. xx-roope-kerälijä: 23p
=. Niko McAnkka: 23p
10. Rapkissa: 22p
11. The Nobel Duck: 19p
=. Ton Roza: 19p
13. Don Rosa1: 18p
14. Yuk7on: 17p

Melkoisen mullistuksen tuo tuplaus aiheutti, osalle kun se antoi jo aika melkoisia pistesummia. Johdossa on nyt erinomaisessa vireessä oleva bakteeri agentti M-musta, toisena hänen lajitoverinsa Oku Ankka ja jaetulla kolmannella sijalla kolmas bakteeri Jonttu-Ankka ja viruksena toimiva camppu00. Antibioottien ahdingosta kertoo jo jotain se, että heistä paras, Rapkissa, on kymmenennellä sijalla. He kuitenkin saivat muuttuneiden olosuhteiden ansiosta hiukan apuja, mutta riittävätkö ne, se jää nähtäväksi.

Mitä seuraavaksi tehdä?

Bakteerien voimavarat eivät aivan riitä täydelliseen hyökkäykseen, nyt kun niidenkin suorittaminen on vaikentunut huomattavasti. Oku Ankka ja agentti M-musta toki voivat hyökätä antibioottien kimppuun, mutta kummankin on hyökättävä eri kohteeseen ja nämä kohteet ainoastaan menettävät ensimmäisen kahdesta immuniteetistaan.

Antibiooteista Don Rosa1 saa nyt mahdollisuuden tehdä valinnan: hän voi joko hankkia lääkkeen ja pelastaa Rapkissan viruksen kynsistä, tai vaihtoehtoisesti pakottaa yhden bakteereista takaisin antibioottien joukkoon, mikä taas parantaisi heidän yleistä asemaansa. Toisaalta viruksen tartuttamana Rapkissasta ei ole mitään hyötyä ryhmälle. Päätös on siis varmasti vaikea.

Viruksista xx-roope-kerälijä voi jälleen valita itselleen uuden kohteen antibioottien joukosta.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:24

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 6

Iskun saaneet antibiootit:

Rapkissa (Oku Ankka)
Ton Roza (agentti M-musta)

Tartunnan saaneet antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 3 päivää

Oikeat numerot:

3
5
6
10
15
16
20
32
36
37
46
47
50
52
62
71
73
79
84
92

Ton Roza (A): 7 oikein
kuutio-purkka (B): 7 oikein
Jonttu-Ankka (B): 6 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
agentti M-musta (B): 5 oikein
Don Rosa1 (A): 5 oikein
Oku Ankka (B): 4 oikein
jesu02 (B): 4 oikein
Niko McAnkka (B): 3 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 3 oikein
camppu00 (V): 3 oikein
The Nobel Duck (B): 2 oikein
Yuk7on (A): 2 oikein
Tapsa99 (B): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 6 jälkeen:

1. agentti M-musta: 37p
2. camppu00: 33p
3. Jonttu-Ankka: 32p
=. kuutio-purkka: 32p
5. Oku Ankka: 31p
6. jesu02: 28p
7. Rapkissa: 27p
8. xx-roope-kerälijä: 26p
=. Niko McAnkka: 26p
=. Ton Roza: 26p
11. Tapsa99: 25p
12. Don Rosa1: 23p
13. The Nobel Duck: 21p
14. Yuk7on: 19p

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Kilpailun johdossa jatkaa bakteeri agentti M-musta, toisena on tehokkaana viruksena toimiva camppu00 ja jaetulla kolmannella sijalla Jonttu-Ankka ja kuutio-purkka. Bakteerit näyttävät edelleen olevan niskan päällä, mutta pystyvätkö he pitämään asemansa, se jää nähtäväksi.

Mitä nyt tehdä?

Antibiooteista Ton Roza onnistui saalistamaan itselleen mahdollisuuden joko pelastaa Rapkissa viruksen kynsistä, tai parantaa antibioottien tilannetta muuttamalla yhdestä bakteerista antibiootin.

Bakteereista kuutio-purkka ja Jonttu-Ankka ovat oikeutettuja hyökkäämään antibioottien kimppuun. Rapkissalla ja Ton Rozalla on jäljellä yksi immuniteetti, muilla kaksi. Koska kuutio-purkalla on 7 oikein -tulos, niin periaatteessa he voisivat onnistua muuttamaan toisen näistä bakteeriksi, mutta se voi tapahtua ainoastaan silloin, mikäli Jonttu-Ankka ensin hyökkää tämän kimppuun ja kuutio-purkka vasta sen jälkeen. He voivat kuitenkin myös hyökätä eri kohteisiin ja heikentää muitakin antibiootteja.

Viruksista xx-roope-kerälijällä on yhä vapaus valita itselleen uusi kohde antibioottien joukosta.

**

Huomenna vuorossa on jälleen pieni kilpailu, jonka voittajaryhmä palkitaan. Tässä tapauksessa kyse on päinvastaisesta kilpailusta kuin viimeksi - se ryhmä, joka saa heikoimman pistekeskiarvon huomenna, voittaa palkinnon. Palkinnot ovat seuraavanlaiset:

Virukset: 5 ylimääräistä pistettä molemmille

Antibiootit: Kaikkien immuniteetit kuntoon, mikäli kaikilla on jo kunnossa, kaikille 5 ylimääräistä pistettä

Bakteerit: Kaikkia kahdeksannen kierroksen tuloksia tehostetaan pelin kannalta yhdellä (esim. 5 oikein onkin 6 oikein pelillisesti, mutta ei vaikuta pisteisiin)

**

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:24

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 7

Virusten tartuttamat kilpailijat:

Rapkissa (camppu00), 4 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä), 1 päivä

Kilpailijoiden roolimuutokset:

Ton Roza: antibiootti ---> bakteeri

Oikeat numerot:

2
12
14
24
29
37
44
45
47
53
55
59
63
65
66
68
76
91
93
96

agentti M-musta (B): 7 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 6 oikein
Oku Ankka (B): 5 oikein
jesu02 (B): 4 oikein
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein
Don Rosa1 (A): 4 oikein
Tapsa99 (B): 4 oikein
kuutio-purkka (B): 3 oikein
Rapkissa (A): 3 oikein
Ton Roza (B): 3 oikein
The Nobel Duck (B): 3 oikein
Yuk7on (A): 3 oikein
camppu00 (V): 3 oikein
Niko McAnkka (B): 2 oikein

Päivän pistekeskiarvokilpailun tulokset:

1. Antibiootit: 3,33 oikein
2. Bakteerit: 3,88 oikein
3. Virukset: 4,50 oikein

Tulos: Antibiootit voittavat palkintonsa (kaikkien immuniteetit kuntoon)

Pistetilanne kierroksen 7 jälkeen:

1. agentti M-musta: 44p
2. camppu00: 41p
3. Jonttu-Ankka: 36p
=. Oku Ankka: 36p
5. kuutio-purkka: 35p
6. xx-roope-kerälijä: 34p
7. jesu02: 32p
8. Rapkissa: 30p
9. Ton Roza: 29p
=. Tapsa99: 29p
11. Niko McAnkka: 28p
12. Don Rosa1: 27p
13. The Nobel Duck: 24p
14. Yuk7on: 22p

Antibiootit voittavat kilpailun ja saavat kaikkien jäljellä olevien yksilöidensä immuniteetit kuntoon, mutta heidän ahdinkonsa silti sen kun vain syvenee, etenkin kun bakteerit ja virukset dominoivat myös yksilösarjassa. Kilpailua johtaa yhä agentti M-musta, jonka hyvä vire ei näytä vieläkään saavan loppua. Toisena on yhä enemmän ja enemmän lisäpisteitä pitkäkestoisesta tartunnastaan repivä camppu00 ja jaetulla kolmannella sijalla Jonttu-Ankka ja Oku Ankka.

Mitä nyt tehdä?

Bakteereista agentti M-musta on ainoa hyökkäyskykyinen, joten hän voi halutessaan viedä yhdeltä antibiootilta yhden immuniteetin.

Antibiooteilla ja viruksilla ei tässä vaiheessa ole mitään tehtävää, sillä antibiooteista kukaan ei saanut kelvollista tulosta tekemään mitään - ja oikeastaanhan vain Yuk7on heistä edes voisi tehdä mitään, kaksi muuta kun ovat tartunnan alla. Periaatteessa siis Yuk7on on ainoa, joka voi antibiootit enää pelastaa, koska tartunnan saaneet eivät voi saada lääkettä missään vaiheessa itse (tai voivat, mutta koittakaapa ihmeessä saada 12 oikein -tulos...) joten Yuk7on on ainoa joka sen voi hankkia. Pahalta siis näyttää.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:25

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 8

Tartunnan saaneet antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 5 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä), 2 päivää

Iskun saaneet antibiootit:

Yuk7on (agentti M-musta)

Oikeat numerot:

3
11
14
21
28
31
33
38
49
52
54
57
59
66
71
72
73
82
94
100

Niko McAnkka (B): 5 oikein
Tapsa99 (B): 5 oikein
camppu00 (V): 5 oikein
kuutio-purkka (B): 4 oikein
Ton Roza (B): 4 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 4 oikein
jesu02 (B): 4 oikein
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein
The Nobel Duck (B): 3 oikein
Yuk7on (A): 3 oikein
Don Rosa1 (A): 3 oikein
Rapkissa (A): 3 oikein
agentti M-musta (B): 2 oikein
Oku Ankka (B): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 8 jälkeen:

1. camppu00: 52p
2. agentti M-musta: 46p
3. Jonttu-Ankka: 40p
=. xx-roope-kerälijä: 40p
5. kuutio-purkka: 39p
6. Oku Ankka: 37p
7. jesu02: 36p
8. Tapsa99: 34p
9. Rapkissa: 33p
=. Ton Roza: 33p
=. Niko McAnkka: 33p
12. Don Rosa1: 30p
13. The Nobel Duck: 27p
14. Yuk7on: 25p

Näyttää siltä, että vuorostaan bakteerit ovat joutumassa ahtaalle, mutta eivät suinkaan antibioottien, vaan virusten toimesta. Huolimatta siitä, että virukset ovat periaatteessa bakteerien kanssa liitossa, ne tavoittelevat silti pohjimmiltaan omaa etuaan. Nyt kilpailun selkeässä johdossa onkin virus, nimittäin camppu00, joka on jo viidettä päivää tartuttamassa Rapkissaa, sillä Yuk7on ei ole viime aikoina kyennyt häntä pelastamaan. Toisena on agentti M-musta ja jaetulla kolmannella sijalla Jonttu-Ankka sekä toinen viruksistamme, xx-roope-kerälijä.

Mitä nyt tehdä?

Totuus on se, että kierros oli niin heikkotasoinen, ettei kukaan voi tehdä yhtään mitään muuta kuin vaihtaa omat numeronsa. Tällä hetkellä bakteereille olisi elintärkeää saada ainakin yksi 7 oikein -tulos ja yksi 6 oikein -tulos, jotta he saavat Yuk7onin muutettua bakteeriksi. Mitä kauemmin heillä kestää tässä, sen enemmän camppu00 ja xx-roope-kerälijä keräävät lisäpisteitään ja lopulta karkaavat niin kauas, ettei edes voittajien palkinto auta itse kauden voittamisessa. Myös antibiootit voivat lopettaa virusten ylivallan, mutta siihen tarvitaan Yuk7on ja vähintään 6 oikein -tulos.

Koska camppu00 on jo päässyt virusten pistetaulukon loppuun, on sitä aika laajentaa:

6 päivää: 23 pistettä
7 päivää: 28 pistettä
8 päivää: 34 pistettä

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:26

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 9

Tartunnan saaneet antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 6 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä, 3 päivää

Oikeat numerot:

4
7
14
15
16
31
42
46
47
48
50
51
63
64
69
73
77
84
85
87

Jonttu-Ankka (B): 6 oikein
Niko McAnkka (B): 6 oikein
Oku Ankka (B): 5 oikein
jesu02 (B): 5 oikein
kuutio-purkka (B): 5 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
Ton Roza (B): 5 oikein
Tapsa99 (B): 5 oikein
Don Rosa1 (A): 5 oikein
agentti M-musta (B): 4 oikein
The Nobel Duck (B): 3 oikein
Yuk7on (A): 3 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 3 oikein
camppu00 (V): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 9 jälkeen:

1. camppu00: 58p
2. agentti M-musta: 50p
3. Jonttu-Ankka: 46p
=. xx-roope-kerälijä: 46p
5. kuutio-purkka: 44p
6. Oku Ankka: 42p
7. jesu02: 41p
8. Tapsa99: 39p
=. Niko McAnkka: 39p
10. Rapkissa: 38p
=. Ton Roza: 38p
12. Don Rosa1: 35p
13. The Nobel Duck: 30p
14. Yuk7on: 28p

Pistetilanne ei kyllä paljon tänään muutu, johtuen kenties siitä, että 5 oikein oli varsin suosittu tulos kilpailijoiden keskuudessa tällä kierroksella. Kilpailua johtaa yhä edelleen camppu00, jonka johto on oikeastaan yksinomaan sen ansiota, että antibiootit eivät kykene tekemään hänelle mitään. Toisena on agentti M-musta ja jaetulla kolmannella sijalla Jonttu-Ankka ja xx-roope-kerälijä - siis täsmälleen sama kärki kuin eilenkin.

Mitä nyt tehdä?

Antibiootit ovat auttamatta pulassa, mutta sinnittelevät vielä mukana. Bakteereista Niko McAnkka ja Jonttu-Ankka ovat oikeutettuja hyökkäyksiin, mutta koska kummankin heistä tulos on "vain" 6 oikein, he eivät voi vielä muuttaa ketään. Toinen heistä kuitenkin voi viedä Yuk7onilta tämän toisen immuniteetin, jolloin tarvitaan enää yksi vähintään 7 oikein -tulos hänen muuttamiseensa myöhemmin ja toinen voi sitten valita kohteekseen jonkun muun. Vaikka se ei vaikuttaisikaan pelin kulkuun mitenkään, on se kannattavaa tehdä, sillä kuten muistatte, voittajajoukkueesta se, kuka on tehnyt eniten joukkueen hyväksi, saa enemmän pisteitä kuin muut...

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:27

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 10

Virusten tartuttamat antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 7 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä), 4 päivää

Iskun saaneet antibiootit:

Yuk7on (Niko McAnkka)
Rapkissa (Jonttu-Ankka)

Oikeat numerot:

6
8
10
21
26
30
31
36
41
44
46
55
57
58
74
83
84
85
86
96

The Nobel Duck (B): 5 oikein
Yuk7on (A): 5 oikein
camppu00 (V): 5 oikein
Tapsa99 (B): 5 oikein
Rapkissa (A): 5 oikein
jesu02 (B): 4 oikein
Ton Roza (B): 4 oikein
Niko McAnkka (B): 4 oikein
agentti M-musta (B): 4 oikein
Oku Ankka (B): 3 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 3 oikein
Jonttu-Ankka (B): 3 oikein
kuutio-purkka (B): 1 oikein
Don Rosa1 (A): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 10 jälkeen:

1. camppu00: 68p
2. agentti M-musta: 54p
=. xx-roope-kerälijä: 54p
4. Jonttu-Ankka: 49p
5. kuutio-purkka: 45p
=. Oku Ankka: 45p
=. jesu02: 45p
8. Tapsa99: 44p
9. Niko McAnkka: 43p
=. Rapkissa: 43p
11. Ton Roza: 42p
12. Don Rosa1: 36p
13. The Nobel Duck: 35p
14. Yuk7on: 33p

Onpas taas meininki. Kilpailua johtava camppu00 on lisäpisteidensä johdosta noussut jo niin huimaan johtoon, että aika paljon vaaditaan hänen ohittamiseensa. Jaetulla kakkossijalla peräti neljätoista pistettä jäljessä ovat agentti M-musta ja xx-roope-kerälijä. Virukset ovat siis kovaa kyytiä karkaamassa bakteereilta, jotka puolestaan tuskastelevat epätoivoisesti ja yrittävät saada jotain aikaiseksi, vaikka onnettomien tulosten tähden mikään ei onnistu.

Mitä nyt tehdä?

Taas törmäämme siihen ongelmaan, että kierros oli sen verran heikkolaatuinen, ettei kukaan pysty tekemään mitään muuta kuin vaihtamaan numeronsa.

Jotta virukset eivät saisi liiallista ylivaltaa, he saavat tästä lähtien päivän lisäpisteensä vain, mikäli heidän kierroksen tuloksensa on huonompi kuin 3 oikein. Lisäksi tästä lähtien jatkossa kummankin noin pitkälle päässeen viruksen jokapäiväinen lisäpistesaalis on aina 4 pistettä.

Bakteerit tarvitsevat yhden ainoan 7 oikein -tuloksen (tai paremman) voittaakseen antibiootit. Tänäänkään sitä ei kuitenkaan saavutettu. Jotta panokset olisivat kovemmat, niin bakteerien täytyy saada antibiootit eliminoitua viimeistään kierroksella 13. Jos näin ei tapahdu, niin kierroksen 13 jälkeen antibiootit voittavat. Kolme kierrosta siis aikaa.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:28

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 11

Viruksien tartuttamat antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 8 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä), 5 päivää

Oikeat numerot:

1
2
11
12
15
19
20
26
33
34
42
57
61
67
70
79
81
83
95
97

Oku Ankka (B): 7 oikein
Ton Roza (B): 6 oikein
Niko McAnkka (B): 5 oikein
jesu02 (B): 5 oikein
The Nobel Duck (B): 4 oikein
kuutio-purkka (B): 4 oikein
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein
Yuk7on (A): 4 oikein
Don Rosa1 (A): 4 oikein
camppu00 (V): 3 oikein
Rapkissa (A): 3 oikein
agentti M-musta (B): 2 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 2 oikein
Tapsa99 (B): 1 oikein

Pistetilanne kierroksen 11 jälkeen:

1. camppu00: 71p
2. xx-roope-kerälijä: 60p
3. agentti M-musta: 56p
4. Jonttu-Ankka: 53p
5. Oku Ankka: 52p
6. jesu02: 50p
7. kuutio-purkka: 49p
8. Niko McAnkka: 48p
=. Ton Roza: 48p
10. Rapkissa: 46p
11. Tapsa99: 45p
12. Don Rosa1: 40p
13. The Nobel Duck: 39p
14. Yuk7on: 37p

Virukset ottavat kilpailussa nyt jo kaksoisjohdon, camppu00 on edelleen ykkösenä ja xx-roope-kerälijä toisena. Heidän menonsa kuitenkin pitäisi rauhoittua nyt, kun heidän pisteidensaantiaan on hiukan rajoitettu. Kolmantena on agentti M-musta, jolla on kakkossijaan eroa neljä pistettä ja ykkössijaan peräti viisitoista.

Mitä nyt tehdä?

Oku Ankka teki sen, mitä pitikin ja sai sen kuuluisan 7 oikein -tuloksen. Yuk7on on ainoa antibiooteista, jolla ei ole enää immuniteettia lainkaan, joten tällä tuloksella Oku voi muuttaa hänet bakteeriksi. Näyttää siis siltä, että ratkaisun ajat kolkuttavat jo takaovella...

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:28

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 12

Tartunnan saaneet antibiootit:

Rapkissa (camppu00), 9 päivää
Don Rosa1 (xx-roope-kerälijä), 6 päivää

Kilpailijoiden roolimuutokset:

Yuk7on: antibiootti ---> bakteeri

Oikeat numerot:

3
15
25
27
29
40
43
44
46
47
53
62
63
68
71
79
80
93
94
96

kuutio-purkka (B): 6 oikein
agentti M-musta (B): 6 oikein
Jonttu-Ankka (B): 5 oikein
camppu00 (V): 4 oikein
Rapkissa (A): 4 oikein
Niko McAnkka (B): 4 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 4 oikein
Don Rosa1 (A): 4 oikein
The Nobel Duck (B): 3 oikein
Yuk7on (B): 3 oikein
Tapsa99 (B): 3 oikein
Ton Roza (B): 2 oikein
Oku Ankka (B): 2 oikein
jesu02 (B): 1 oikein

Antibiootteja on jäljellä enää kaksi kappaletta, joten bakteerit voittavat taiston heitä vastaan. Palkinnoksi jokainen nykyinen bakteeri saa 10 pistettä. Lisäksi bakteerien hyväksi tehokkaimmin toiminut Oku Ankka palkitaan viidellä ylimääräisellä pisteellä.

Pistetilanne kierroksen 12 jälkeen:

1. camppu00: 75p
2. agentti M-musta: 72p
3. Oku Ankka: 69p
4. Jonttu-Ankka: 68p
5. kuutio-purkka: 65p
6. xx-roope-kerälijä: 64p
7. Niko McAnkka: 62p
8. jesu02: 61p
9. Ton Roza: 60p
10. Tapsa99: 58p
11. The Nobel Duck: 52p
12. Rapkissa: 50p
=. Yuk7on: 50p
14. Don Rosa1: 44p

Bakteerit todellakin voittivat kamppailunsa antibiootteja vastaan varsin suvereenisti, eikä loppujen lopuksi antibiooteilla ollut juuri missään vaiheessa saumoja kauden päästyä kunnolla vauhtiin. Lopulta kaikille kymmenelle bakteerille myönnetään voittopalkinto (10 pistettä) ja ryhmän tehokkaimmalle, Oku Ankalle, lisäksi vielä viisi ylimääräistä pistettä. Tämä ei kuitenkaan nosta ketään bakteereista kärkeen, vaan camppu00 siellä on ja pysyy, agentti M-musta kipuaa toiseksi ja Oku Ankka kolmanneksi.

Moni varmaan ihmettelee, miksi tuossa pisteiden yläpuolella lukee 'pistetilanne' eikä 'lopputulokset' ja miksi en onnitellut lainkaan kauden voittajaa. Jos luulitte, että tämä loppuisi tähän, olitte pahan kerran väärässä. Se ei ole vielä ohitse.

Antibiootit on lyöty ja bakteerit ovat osoittautuneet heitä vahvemmiksi. Kuten olen jo aiemmin sanonut, virukset kuitenkin tavoittelevat aina omaa etuaan, vaikka ovatkin periaatteessa liitossa bakteerien kanssa. Nyt kuitenkin virukset kääntyvät bakteereita vastaan ja päättävät pyyhkiä nämä pois.

Kaksi jäljelle jäänyttä antibioottia, eli Rapkissa ja Don Rosa1 muuttuvat viruksiksi ja nämä neljä virusta käyvät viimeiseen taistoon valtaisaa bakteerien joukkoa vastaan. Taisto kestää kolme kierrosta, eli lopullisesti kausi päättyy ja voittaja selviää kierroksella 15, eli tiistaina. Näillä viimeisillä kierroksilla kumpikin ryhmä yrittää saada paremman pistekeskiarvon kuin toinen. Kullakin kierroksella paremman pistekeskiarvon saanut ryhmä saa yhden voiton ja koska kierroksia on kolme, niin kahdesta voitosta voittaa taiston. Jos taisto ratkeaa jo kahden kierroksen jälkeen, järjestetään kolmas siitä huolimatta.

Taiston voittajaryhmä saa saman palkinnon, kuin antibioottien ja bakteerien välisen taiston voittajaryhmä, eli kaikille ryhmän jäsenille on luvassa 10 lisäpistettä. Tämän jälkeen katsotaan lopullista pistetilannetta ja sen kautta löydetään kaudelle voittaja.

Uusia numeroita siis aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:29

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 13

Oikeat numerot:

7
8
9
12
18
19
22
24
25
30
31
35
39
54
75
79
83
96
97
99

kuutio-purkka (B): 7 oikein
Rapkissa (V): 7 oikein
camppu00 (V): 7 oikein
Oku Ankka (B): 6 oikein
Ton Roza (B): 6 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 5 oikein
The Nobel Duck (B): 4 oikein
Yuk7on (B): 4 oikein
Tapsa99 (B): 4 oikein
agentti M-musta (B): 4 oikein
jesu02 (B): 3 oikein
Don Rosa1 (V): 3 oikein
Niko McAnkka (B): 2 oikein
Jonttu-Ankka (B): 2 oikein

Ryhmien pistekeskiarvot:

Virukset: 5,50 oikein
Bakteerit: 4,20 oikein

Virukset voittavat ensimmäisen päivän taiston ja johtavat 1-0.

Pistetilanne kierroksen 13 jälkeen:

1. camppu00: 82p
2. agentti M-musta: 76p
3. Oku Ankka: 75p
4. kuutio-purkka: 72p
5. Jonttu-Ankka: 70p
6. xx-roope-kerälijä: 69p
7. Ton Roza: 66p
8. Niko McAnkka: 64p
=. jesu02: 64p
10. Tapsa99: 62p
11. Rapkissa: 57p
12. The Nobel Duck: 56p
13. Yuk7on: 54p
14. Don Rosa1: 47p

Virukset eivät anna bakteereille mitään mahdollisuuksia ensimmäisessä taistossa ja he menevät hyvin selkeällä erolla 1-0 -johtoon. Bakteerien on siis voitettava huomenna, mikäli he haluavat vielä viedä taiston kolmanteen päivään. Virukset voivat taas varmistaa voittonsa voittamalla huomennakin. Kilpailijoista kärjessä on edelleen virusten camppu00, toisena agentti M-musta ja kolmantena Oku Ankka.

Uusia numeroita aikaa laittaa jälleen huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:30

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 14

Oikeat numerot:

2
12
16
22
31
37
41
42
45
46
48
51
55
59
69
80
83
88
90
94

jesu02 (B): 8 oikein
agentti M-musta (B): 5 oikein
kuutio-purkka (B): 4 oikein
Yuk7on (B): 4 oikein
The Nobel Duck (B): 4 oikein
Don Rosa1 (V): 4 oikein
Rapkissa (V): 3 oikein
camppu00 (V): 3 oikein
Oku Ankka (B): 3 oikein
Ton Roza (B): 3 oikein
Jonttu-Ankka (B): 3 oikein
Tapsa99 (B): 3 oikein
Niko McAnkka (B): 2 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 1 oikein

Ryhmien pistekeskiarvot:

Bakteerit: 3,90 oikein
Virukset: 2,75 oikein

Bakteerit voittavat toisen taiston ja tilanne on nyt 1-1.

Pistetilanne kierroksen 14 jälkeen:

1. camppu00: 85p
2. agentti M-musta: 81p
3. Oku Ankka: 78p
4. kuutio-purkka: 76p
5. Jonttu-Ankka: 73p
6. jesu02: 72p
7. xx-roope-kerälijä: 70p
8. Ton Roza: 69p
9. Niko McAnkka: 66p
10. Tapsa99: 65p
11. Rapkissa: 60p
=. The Nobel Duck: 60p
13. Yuk7on: 58p
14. Don Rosa1: 51p

Toisin kuin eilen, tänään bakteerit eivät anna mitään saumaa viruksille, vaan vievät toisen taiston vaikka silmät kiinni. Nyt tilanne on tasan 1-1, mikä tarkoittaa sitä, että ratkaisun hetket koetaan sopivasti huomisella viimeisellä kierroksella. Ennen suurta finaalia kilpailun johdossa on edelleen camppu00, mutta eroa hänellä on toisena olevaan agentti M-mustaan enää vain neljän pisteen verran. Kolme pistettä agentti M-mustasta jäljessä on kolmantena Oku Ankka.

Huomenna siis todellakin on vuorossa sekä bakteerien ja virusten välisen taiston, että myös koko neljännenkymmenennen kauden loppuhuipennus, jossa ei parane saada huonoja tuloksia.

Uusia numeroita aikaa siis laittaa vielä huomiseen asti.

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Jonttu-Ankka lähetetty Su 20 Marras 2016, 19:31

Pistepotti XL - Tartuntavaara! - Kierros 15

Oikeat numerot:

12
17
22
25
40
41
45
46
48
50
51
56
60
61
67
88
93
98
99
100

jesu02 (B): 8 oikein
agentti M-musta (B): 7 oikein
The Nobel Duck (B): 5 oikein
Yuk7on (B): 5 oikein
kuutio-purkka (B): 5 oikein
Niko McAnkka (B): 5 oikein
Jonttu-Ankka (B): 4 oikein
Tapsa99 (B): 3 oikein
camppu00 (V): 3 oikein
Rapkissa (V): 3 oikein
Don Rosa1 (V): 3 oikein
xx-roope-kerälijä (V): 2 oikein
Oku Ankka (B): 2 oikein
Ton Roza (B): 2 oikein

Ryhmien pistekeskiarvot:

Bakteerit: 4,10 oikein
Virukset: 2,75 oikein

Bakteerit voittavat kolmannen taiston ja voittavat virukset lukemin 2-1. Palkinnoksi jokainen bakteeri saa 10 lisäpistettä.

Lopputulokset:

1. agentti M-musta: 98p
2. kuutio-purkka: 91p
3. jesu02: 90p
=. Oku Ankka: 90p
5. camppu00: 88p
6. Jonttu-Ankka: 87p
7. Ton Roza: 81p
=. Niko McAnkka: 81p
9. Tapsa99: 78p
10. The Nobel Duck: 75p
11. Yuk7on: 73p
12. xx-roope-kerälijä: 72p
13. Rapkissa: 63p
14. Don Rosa1: 54p

Eivät anna bakteerit tänäänkään mitään mahdollisuuksia viruksille, vaan täysin ylivoimaisesti murskaavat nämä alleen ja tämän myötä bakteerit pyyhkivät myös virukset pois taistelukentältä, kuten antibiooteillekin kävi. Tästäpä syystä kaikki bakteerit palkitaan erittäin ruhtinaallisesti ja se vasta virukset lopullisesti lyttääkin.

Lopulta juhlakauden voittoon nousee bakteerien kiistaton kuningas, agentti M-musta, jolle voitto on jo peräti kolmas ja hänestä tulee samalla historian neljäs kilpailija, joka on saavuttanut tämän kolme voittoa - hurjat onnittelut hänelle siis! Hopealle ansaitusti pääsi kuutio-purkka ja pronssia pääsevät jakamaan Oku Ankka ja jesu02, joka huikeasti sai jo toisella peräkkäisellä kierroksella 8 oikein, onnittelut myös heille!

Ranking-listaankin tämä tuo mielenkiintoista päivitystä. Päivitin eilen listan kauteen 39 asti ja nyt tänään lisään siihen vielä tämän kauden pisteet kun ehdin ja luultavasti sitten iltapäivällä/illalla julkaisen täällä sen uuden rankingin, jossa ovat mukana kaikki neljäkymmentä kautta.

Mutta niin tosiaan meni juhlakausi ja nyt tosiaan on jo neljäkymmentä kautta Pistepottia käyty. Mutta eihän se tietenkään tähän lopu, ei suinkaan. Seuraavaa kautta vain sattuu järjestämään joku ihan muu - Niko McAnkka, the stage is yours!

Jonttu-Ankka


Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Pistepotti XL - Tartuntavaara!

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa